Veiligheid

Home > Veiligheid

Rijd veilig. Rijd slim.

Neem voordat u de weg op gaat even de tijd om een paar tips te lezen die u kunnen helpen uw veiligheid tijdens het rijden te behouden.

We werken samen met lokale besturen om veilig rijgedrag aan te moedigen en te onderwijzen – allemaal met als doel mensen veilig te houden. Dit is wat we je aanraden te doen:

Draag een helm.

Experts zijn van mening dat veilig rijden begint met het dragen van een helm. We zijn het daarmee eens.

 

Inspecteer, dan pas rijden.

De technici van HOPPY voeren grondige inspecties uit om ervoor te zorgen dat elke deelstep geschikt is om te rijden, maar het is belangrijk om altijd te controleren of de banden in goede staat zijn, de lichten aan zijn en de remmen correct werken voordat u gaat rijden.

Ken uw remmen.

Rem altijd vroeg en geleidelijk – vooral bij het afdalen.Onze voertuigen hebben handremmen op het stuur. Druk op de hendel om te remmen.

Volg de verkeersregels.

Auto’s zijn groter dan jij, en ze doen pijn. Wees waakzaam en volg alle lokale verkeerswetten.

 

Wees alert

Rijd op fietspaden en binnen de limit. Blijf gefocust en alert, vermijd rijden in de dode hoeken van andere voertuigen en let op uw omgeving.

Parkeer verantwoord.

Klaar met rijden? Parkeer binnen de HOPPY-zone die op de kaart in uw app wordt weergegeven, en let op parkeerverboden. Zorg ervoor dat u op anderen let en laat uw deelstep nooit op voetpaden of opritten staan.

nl_BENederlands (België)